torek, 28. julij 2015

Džem macedonia

Gre v bistvu za mešano marmelado. A ker ni bila skuhana z namenom biti marmelada, ampak shranek, v katerem je še vidna oblika in raznobarvnost različnih sadežev, naj bo kar džem. V bistvu zgleda bolj kot sadna solata (macedonia) in je korak vstran od kompota, ker je gostejša in slajša, sadje pa je manj kuhano.


breskve
marelice
hruške
fige
sladkor
želirno sredstvo

Sadje narežemo na koščke, ne premajhne in ne prevelike. Dodamo sladkorja po okusu, ni nujno veliko, ker ima poletno sadje že samo po sebi dovolj sladkorja. Ko zavre, kuhljamo kakšnih deset minut. Dodamo še malce želirnega sredstva in na majhnem ognju kuhamo še pet do deset minut. Še vrelo napolnimo v čiste kozarce in jih ohladimo na sobni temperaturi, nato pa shranek hranimo v hladilniku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar