Pripravo kutinovega soka sem opisala že pri receptu
za kutinove bombone, a namenoma, ga še enkrat zapisujem posebej. Prekuhanega ga
zaprtega shranimo v steklenicah, če pa ga bomo spili v kratkem, ga lahko tudi
manj zatesnjenega hranimo v hladilniku. Pri pitju ga redčimo z vodo, saj je
precej sladak.
op. sliko soka dodam enkrat v prihodnjih dneh, šele sedaj sem opazila, da sem ga pozabila slikati.
Kutinov sok:
2 kg kutin
25 dag sladkorja
1,5 l vode
Kutine razrežemo na četrtine in jim odstranimo peške. Dodamo
sladkor in vodo ter kuhamo eno uro in pol (ali pol ure v ekonom loncu). Čez noč
precedimo skozi krpo ali gosto cedilo. Naslednji dan še enkrat prevremo in
nalijemo v čiste steklenice.
Ohlajene kutine shranimo za pripravo kutinovega sira, ali jih
oblite s čokolado in stepeno sladko smetano porabimo kot sladice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar