ponedeljek, 2. november 2015

Sok iz kutin

Pripravo kutinovega soka sem opisala že pri receptu za kutinove bombone, a namenoma, ga še enkrat zapisujem posebej. Prekuhanega ga zaprtega shranimo v steklenicah, če pa ga bomo spili v kratkem, ga lahko tudi manj zatesnjenega hranimo v hladilniku. Pri pitju ga redčimo z vodo, saj je precej sladak.
op. sliko soka dodam enkrat v prihodnjih dneh, šele sedaj sem opazila, da sem ga pozabila slikati.


Kutinov sok:
2 kg kutin
25 dag sladkorja
1,5 l vode
Kutine razrežemo na četrtine in jim odstranimo peške. Dodamo sladkor in vodo ter kuhamo eno uro in pol (ali pol ure v ekonom loncu). Čez noč precedimo skozi krpo ali gosto cedilo. Naslednji dan še enkrat prevremo in nalijemo v čiste steklenice.

Ohlajene kutine shranimo za pripravo kutinovega sira, ali jih oblite s čokolado in stepeno sladko smetano porabimo kot sladice. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar