Marmelado običajno pripravljam z manj sladkorja in
uporabim malce želirnega sredstva, da lahko z manj kuhanja plodovi ostanejo
bolj čvrsti in imajo še intrinzični okus po sadju. Ker ni prav dolgo kuhana in
ne vsebuje konzervansov, jo običajno pripravljam v manjših količinah, za
kozarec ali dva. Zaradi istega razloga jo hranim v hladilniku.
Če se želite izogniti tem sredstvom, pa dodajte več
sladkorja in kuhajte malo dlje. Količin v recept ne bom pisala. Vse je odvisno
od okusa. Okusi pa so različni.
vrtne jagode
gozdne jagode
sladkor
želirno sredstvo
Gozdne in narezane vrtne jagode denemo v lonec,
posujemo s sladkorjem, dodamo malce želirnega sredstva in kuhamo približno
deset minut. Nekateri svetujejo pobiranje pen, jaz tega ne počnem. Marmelado
nadevamo v kozarce, pustimo da se ohladijo in jih zložimo v hladilnik.
Ni komentarjev:
Objavite komentar