ponedeljek, 9. december 2013

Suhi krhlji

Krhlji jabolk in hrušk. Bio. Najboljši so tisti od Jožeta, ki vsake toliko priromajo v našo kuhinjo. Pravi, da je treba uporabiti domače sorte jabolk in hrušk, ki so ekološko pridelana, torej brez fitofarmacevtskih posegov. Nabere jih na domačem vrtu in ena izmed možnosti priprave za shranjevanje je tudi sušenje. Suhe krhlje je najbolje spraviti v zaprte steklene kozarce, po spletnih virih sodeč, pa jih lahko tudi brez težav zamrznemo.


Najbolje je sadje sušiti v večnadstropnem električnem sušilniku. Sušimo jih 15 – 20 ur. Pri tem na nekaj ur zamenjamo nadstropja, pa tudi ta obračamo levo in desno, ker sušilniki sadja velikokrat ne sušijo enakomerno. Po 15 urah sušilnik ugasnemo, počakamo, da se krhlji ohladijo. Če so ohlajeni že trdi, so gotovi. Če ne nadaljujemo s sušenjem še kakšni dve uri. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar