ponedeljek, 9. december 2013

Vložene gobe

Gobe so priromale od strica Jožeta. To so najboljše vložene gobe, ker so različnih vrst in zato bolj okusne. Vsekakor si upam jesti samo njegove, ki so pripravljene na tak način. Mešane mislim. In to zato, ker je stric eden najbolj izkušenih slovenskih gobarjev. Uporabi sirovke, jurčke, lisične, zajčke, golobice, sivke, miške in druge kolobarnice. Mi si raje pripravimo monokulturo iz jurčkov, kvečjemu dodamo še kakšno lisičko, več si pa ne upamo. Sicer lahko vložene lončke kaj hitro ugledamo bolj zabrisane, takšne kot so na spodnji sliki. V naslednjem koraku pa se damo prepeljati na urgenco.


Kis za zalivanje pripravimo tako, da dobro prevremo vodo z 9% kisom, v razmerju 3:1 skupaj z lovorjem, celim poprom in šalotko. Narezane gobe blanširamo tri minute v vreli vodi in jih po tem dobro speremo s hladno vodo. Nadevamo jih v kozarčke in zalijemo s kisom. Dobro zapremo in se veselimo priložnosti, ko bosta na mizo prišla kakšna domača salama in ržen kruh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar