nedelja, 26. januar 2014

Kakijeva marmelada

Tale marmelada je vsestransko uporabna. Za na kruh, h pecivu, kot preliv za panakoto, za kakijevo krostato. S kakijevo marmelado imam še eno izkušnjo, pripravljala sem jo tudi iz posušenih sadežev.


kakiji
sladkor
po potrebi želirno sredstvo

Količin namenoma nisem zapisala, ker je razmerje med njimi odvisno od okusa, od želene gostote ali pa od želenega načina shranjevanja. Jaz običajno uporabim manj sladkorja in marmelado shranjujem v hladilniku. V Pucerjevi istrski kuharici je zapisano razmerje – 1 ½ kg zrelih kakijev in ½ kg sladkorja.

Olupljene in očiščene kakije pretlačimo in kuhamo skupaj s sladkorjem do želene gostote. Če želimo ohraniti več vitaminov in mineralov, kuhamo manj časa, verjetno pa bomo morali v tem primeru dodati malce želirnega sredstva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar