Omaka iz jajčevcev. Jesen je čas, ko se nam na
kuhinjskem pultu kopičijo darovi narave. Sadje in zelenjava, ki jih ne moremo
sproti porabiti za obroke domače družine. Škoda je, da bi presežke okusnih
živil, ki smo jih dobili od sosedov ali pa sorodnikov z dežele, zavrgli. Zato
jim seveda na nek način podaljšamo uporabnost. Melancane sem pripravila kot
omako za testenine, ki jo lahko pogreto uporabimo kot tako, lahko pa jo še
dopolnimo še s kakšno sestavino.
Za dva lončka
ali za 4 osebe
oljčno olje
1 jajčevec
4 stroki česna
1 bučka
3 paradižniki
sol, poper
peteršilj
sveže mediteranske začimbe
(če želimo pekočo omako, dodamo še 1 čili)
Na malo oljčnega olja prepražimo olupljen na
kockice narezan jačevec in na večje kose narezan česen (ter na kolobarčke
narezan čili, če smo se tako odločili). Ko česen zadiši (pazimo, da ne porjavi),
dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik in nekoliko kasneje še na rezine
narezano olupljeno bučko. Dodamo peteršilj in začimbe ter dušimo kakšnih 15
minut. Omako pretlačimo, jo še malo prevremo in še vročo nadevamo v kozarčke.
Po vrhu prelijemo z olivnim oljem, da popolnoma prekrije omako. Ko se ohladi,
kozarčke shranimo v hladilniku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar