nedelja, 26. november 2017

Marmelada iz kutin z limono

Marmelado iz kutin smo  že pripravljali v temle blogu. Takrat samo iz kutin in sladkorja. Tokrat pa sem jo skuhala z navdihom in namigom Sare Devetak, katere izdelke sem poskusila pri odličnem zajtrku v Lokandi Devetak na Vrhu Svetega Mihaela na Krasu. Pohvalila sem odlično marmelado iz kutin in zaupala mi je, da kot bazo uporabi celo zmiksano bio limono. Poskusila sem s to recepturo in res, marmelada je odlična. Pripravila sem dve različici, s sladkorjem in brez.


2 kg kutin
1 bio limona
sladkor po želji

Kutine olupimo, očistimo pečkovja in skuhamo v vodi. Vodo odcedimo in jo shranimo kot sok. Limono dobro zdrgnemo pod vročo vodo in jo narežemo na majhne koščke. Skupaj s kutinami jih nasekljamo s paličnim mešalnikom ali v blenderju. Sesekljane sadeže denemo v lonec in jih (skupaj s sladkorjem) kuhamo na majhnem ognju petnajst minut do pol ure. Če je zmes pregosta, lahko dodamo malenkost kutinove tekočine. Kuhano marmelado nadevamo v kozarce in jih hranimo v hladilniku, posebej če smo marmelad kuhali brez sladkorja in manj časa.

Ni komentarjev:

Objavite komentar