torek, 25. junij 2013

Rdeči poper

Po spletnih iskalnikih ga težko najdete pod tem imenom, laže ga najdete, če vtipkate poivre rose. V francosko govorečih deželah, ga namreč bolj često uporabljajo v kuhinji. Francozi ga poznajo še pod imeni Baie rose de Bourbon, Poivre de Bourbon, Poivre de la Réunion, Café de Chine, Encens, Faux poivre, Poivre brésilien, Poivre d'Amérique, Poivre marron, Poivre rosé, Poivre rouge, Poivrier d'Amérique. Angleži pod pink peppercorn ali pink berry. Raste na perujskem poprovcu ali lat. Schinus molle. Že večkrat sem ga okusila posutega po dobro pripravljenih zrezkih ali pa kot sestavino kakšne omake. Preden sem ga našla v neki gurmansko dobro založeni trgovini v Bruslju, sem ga dolgo iskala v domačih trgovinah. Našla sem ga le dodanega poprovim mešanicam, ne pa kot samostojno začimbo.


Pomembno je opozorilo, da ga pri kuhi uporabljamo previdno. Le kakšnih ducat zrn na krožnik. V večjih količinah lahko namreč učinkuje toksično. Zelo dobro se poda v pikantno ali pa gorčično omako.

Ni komentarjev:

Objavite komentar