Po spletnih iskalnikih ga težko najdete pod tem imenom, laže ga
najdete, če vtipkate poivre rose. V
francosko govorečih deželah, ga namreč bolj često uporabljajo v kuhinji.
Francozi ga poznajo še pod imeni Baie rose de Bourbon, Poivre de Bourbon, Poivre
de la Réunion, Café de Chine, Encens, Faux poivre, Poivre brésilien, Poivre
d'Amérique, Poivre marron, Poivre rosé, Poivre rouge, Poivrier d'Amérique.
Angleži pod pink peppercorn ali pink berry. Raste na perujskem poprovcu ali lat. Schinus molle. Že večkrat sem ga okusila posutega po dobro
pripravljenih zrezkih ali pa kot sestavino kakšne omake. Preden sem ga našla v neki gurmansko dobro založeni trgovini v
Bruslju, sem ga dolgo iskala v domačih trgovinah. Našla sem ga le dodanega
poprovim mešanicam, ne pa kot samostojno začimbo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar