Pa ne iz katerihkoli. Iz tistih, ki so zrasle na
vrtu v kontinentalnem podnebju. Pozimi so sicer najhujši mraz odvegetirale
znotraj. A le najhujšega, ker je v notranjih prostorih premalo vlage in se
kljub rednemu zalivanju in pršenju citrusom kaj hitro začnejo sušiti listi. Te
mandarinice so čudovite. Dehteče, ko jih utrgaš in dišeče, ko jih kuhaš. Malo
bolj kisle, ko jih ješ, a nič hudega. Gotovo pa boljše od vseh tistih, ki jih
je moč dobiti na policah trgovin. Razen hrvaških iz doline Neretve. Te so
seveda tudi dobre.
Marmelada iz domačih mandarin je vsako leto prava
poslastica. Ni je boljše. A žal je ni več kot za dva majhna lončka. Količina je
pač primerna letini na moji mandarini.
bio mandarine
sladkor
želirno sredstvo
Ni komentarjev:
Objavite komentar