Nikoli ne bom pozabila palačink, ki so bile
namazane z domačo marmelado iz margolan. Sveže pečene, s hrustljavim robom.
Takšne so imeli samo v
konobi Mul. Zapisano je v preteklem času, ker jih lani
niso več pripravljali. Čeprav je bila namesto njih na jedilniku odlična čokoladna
torta, jih pogrešam. Palačinke z margolanami namreč.
sladkor
(želirno sredstvo)
Ringloje razkoščičimo in jih denemo v kozico skupaj
s sladkorjem. Sladkor dodamo po lastnem okusu. Kuhamo na majhnem ognju. Dolžino
kuhanja prilagodimo predstavi o naši marmeladi. Če želimo, da marmelada vsebuje
bolj čvrste sadeže jo kuhamo manj časa in dodamo malo želirnega sredstva. Če bi
radi imeli bolj mazavo marmelado, pa jo kuhamo dlje časa. V tem primeru, bodo
sadeži sami izločili dovolj pektina za zgostitev marmelade.
Prebrala sem recept, da ringloje razkoščičimo - to se pač ne da, ker niso slive ali češplje. Kuhamo jih cele in nato koščice pazljivo poberemo ven. Vem, ker sem že velikokrat pripravljala tako marmelado.
OdgovoriIzbrišihttps://www.youtube.com/watch?v=D_7vVOnpyJY
OdgovoriIzbriši