sreda, 7. avgust 2013

Orehovček

Brez orehovčka na morju ne gre. Običajno smo za pomiritev želodcev uporabljali tistega Maraskinega, vsako leto pa pripravimo tudi kakšen liter svojega. Iz domačih orehov izpod Krvavca. Ti so še bolj močnega okusa, ker teže in dlje rastejo. Tale domač orehovček je seveda še boljši.


10 zelenih orehov
1 bio pomaranča
nekaj klinčkov
1 celi cimet
30 g sladkorja
¾ litra žganja

Orehe narežemo na kolobarčke in jih nadevamo v kozarec. Dodamo sok ene pomaranče in njeno lupinico, klinčke, cimet in sladkor. Zalijemo z žganjem in postavimo na sonce za dva meseca. Vsebino precedimo, nalijemo v steklenico in pustimo, da se v temnem prostoru stara še nekaj tednov (to nam običajno ne uspe). Starejši je, boljši je.

Ni komentarjev:

Objavite komentar