Brez orehovčka na morju ne gre. Običajno smo za
pomiritev želodcev uporabljali tistega Maraskinega, vsako leto pa pripravimo
tudi kakšen liter svojega. Iz domačih orehov izpod Krvavca. Ti so še bolj
močnega okusa, ker teže in dlje rastejo. Tale domač orehovček je seveda še
boljši.
10 zelenih orehov
1 bio pomaranča
nekaj klinčkov
1 celi cimet
30 g sladkorja
¾ litra žganja
Orehe narežemo na kolobarčke in jih nadevamo v
kozarec. Dodamo sok ene pomaranče in njeno lupinico, klinčke, cimet in sladkor.
Zalijemo z žganjem in postavimo na sonce za dva meseca. Vsebino
precedimo, nalijemo v steklenico in pustimo, da se v temnem prostoru stara še
nekaj tednov (to nam običajno ne uspe). Starejši je, boljši je.
Ni komentarjev:
Objavite komentar