nedelja, 4. avgust 2013

Ringlojev liker

Vse tele likerjeve zadeve so moje letošnje eksperimentiranje z žganjem. Prav tega recepta sicer nisem našla v nobenem viru, sem si pa ga analogno prilagodila glede na druge podobne sadeže. O rezultatih bom seveda poročala v taistem blogu čez nekaj tednov. 
(Op. čez nekaj tednov: odličen je! Zanimiva je tudi močna barva tekočine. Alkohol in sladkor sta iz sadežev potegnila barvilo)


čvrsti ringloji
sladkor
klinčki
žganje

V kozarec za vlaganje naložimo ringloje, lahko pa dodamo tudi nekaj koščic teh sadežev, ki smo jih uporabili v druge namene. Po plasteh prekrivamo s sladkorjem in na koncu zalijemo z žganjem. Pri vrhu pustimo kakšna dva centimetra prostora. Shranek namreč na soncu zavre in se začne prelivati iz zaprtega kozarca. Kozarec naj stoji na soncu tri dni, po tem ga umaknemo v temnejši prostor, kjer naj čaka še kakšne tri tedne. Po tem času sadeže preložimo v drug kozarec, tja precedimo tudi preostalo tekočino.

Ni komentarjev:

Objavite komentar