sobota, 30. avgust 2014

Sivkin liker

Lavandin. Da ne bi posušenih sivkinih cvetov uporabljali samo za dodatek k čaju (pomirja), jih imeli med perilom (odganjajo molje), na okenski polici (odganjajo škorpijone, tako pravi gospodinja Russla Crowa) ali pa dehteče za okras v vazi – jih poskusimo dajti v šnops. Nekje sem našla recept, ga naredila, poskusila ga pa še ne, ker še zori. Seveda se bom takoj ob slovesni priložnosti, ko bo lavandin liker nared, vrnila k temu blogu in vas obvestila o rezultatu.
Sivkin je na sredini, desno je melisin, levo pa lanski žajbljev, ki je že skoraj pošel.



½ l šnopsa
2 dl vode
30 dkg sladkorja

Za en teden namočimo sivkine cvetove v šnops. Šnops precedimo, sivkine cvetove zavržemo. Po tem dodamo ohlajen sirup, ki smo ga skuhali iz vode in sladkorja. Nalijemo v steklenico in pustimo, da zori še tri tedne. Dlje zori, boljši je. Seveda pa ga po kakšnem tednu lahko že poskusimo. Lavanda pomirja in uspava.

Ni komentarjev:

Objavite komentar